GLATT OCH TREVLIGT

Kanelbullens dag

Kategori: Allmänt

Idag är det kanelbullens dag. 
Jag hade bestämt redan dagen innan att baka egna till eftermiddagsfikat och satte igång att baka redan vid 11-tiden, när jag tittat klart på Nyhetsmorgon. Jag bestämde mig för ett recept ur en av mina bakböcker, Le Bakbok av Sébastien Boudet. Det var kalljästa bullar vilket jag tyckte kändes spännande att testa. 
(null)
Det som var lite dumt var att jag inte läste igenom hela receptet innan jag satte igång. 
Först skulle degen jäsa 1 h. Därefter skulle smöret röras ner och degen skulle jäsa ytterligare mellan 2-4 h. Det var ju inget problem, eftersom jag satte igång så pass tidigt. Jag gjorde i ordning degen och sedan åkte jag iväg på en cykeltur för att kontrollera om det kommit några höstkantareller. 
(null)
När jag sedan kom hem igen vid 15-tiden tänkte jag att jag snabbt skulle baka ut bullarna och grädda för att kunna fika och fira kanelbullens dag. Nu visade det sig att bullarna skulle jäsa 3-6 h till på plåten innan de skulle gräddas!
Jag överlade med mig själv om jag skulle kasta mig på cykeln och åka iväg till Leijons för att köpa en färdig bulle. Hur det nu var så bestämde jag mig för att snabbjäsa ett par bullar. Slutet gott-allting gott. Jag fick min kanelbulle och de blev väldigt goda. Det enda jag behöver jobba på är min snurrningsteknik. 
Det får jag fixa till nästa gång!
(null)

(null)




Kommentera inlägget här: