GLATT OCH TREVLIGT

Bra och dålig dag

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit ledig och roat mig med att åka till Stockholm. 
Jag gav mig iväg hemifrån vid 8 och promenerade ner till stan. Jag var i Stockholm när affärerna öppnade. 
Vid lunch åt jag lunch med Bästa L. Vi åt på Canta Lola som är en peruansk restaurang. Det kändes modernt och coolt och jag var inte den enda bloggaren som var där. 
Efter lunchen promenade jag iväg till mysiga söder och handlade broderigarn i världens minsta garnaffär. Garnet som jag skulle ha fanns i det lilla rummet bakom kassan så där fick jag tränga in mig tillsammans med tanten som hade affären. Det var halva priset om man köpte tio så det gjorde jag. 
Därefter promenerade jag till Östgötagatan och tittade på Bästa L:s nya port. Det var ett så fint hus och nära till både tunnelbana, vatten och mysiga restauranger så det kan inte bli så mycket bättre. (Det skulle väl möjligtvis vara någon lägenhet i Lärkstaden.) 
Ett tag nojade jag över var närmaste bageri finns, men efter att ha kollat detta harjag insett att det är nära gångavstånd till både Fabrique och anrika Gunnarssons specialkonditori. Skönt att ha rett ut detta!
Jag promenade hela vägen tillbaka och tog en kaffe på NK. Sedan sprang jag hit och dit och provade byxor, vilket är förödande för humöret. 
Jag avslutade med att inhandla ett par nya solglasögon och åkte hem med tåget. 
När jag kom hem drabbades jag av en rejäl deppskopa. Jag vet egentligen inte varför. Anledningarna där och då var i alla fall flera:
  • Oro för att Bästa L ska känna sig otillräcklig och bli utbränd 
  • Irritation över att jag uttryckte mig fel
  • Sorg över att jag inte kan trösta mina barn längre 
  • Sorg över att det inte finns någon som kan trösta mig
  • Ångest över att jag köpte ett par dyra solglasögon 
  • Sorg över att inga byxor passade på mina rultiga ben
  • Utmattning efter att ha gått 28000 steg idag och inte ätit något på eftermiddagen 
Jag grinade en stund, åt middag och gjorde en dödskallemarkering i min kalender. Jag upplever att jag oftast är en glad person, men någon gång ibland blir jag så deppig och allt känns meningslöst. Jag tänker att jag ska försöka se något mönster i dessa avgrunder. 
Men vad var bra med den här dagen då?
- Det var skönt att (nästan) inte tänka på jobbet på hela dagen
- Det var kul att äta lunch med Bästa L
- Det var fint att se de blommande körsbärsblommorna i Kungsträdgården 
- Jag såg de absolut finaste mjuka djuren som jag sett i hela mitt liv. Tyvärr kostade de drygt 2500kr, men jag kände ett häftigt begär
- Jag känner mig trots allt glad över mina nya solglasögon 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)